Adventures

To travel is to live /Добринище/

Теснолинейка.
Теснолинейка.
Реколтата!

dsc_0062

dsc_0059

Най-прекрасната тераса с най-прекрасната гледка.
Най-прекрасната тераса с най-прекрасната гледка.

dsc_0145

dsc_0150

dsc_0134

dsc_0154

dsc_0182

dsc_0197

Добринище през септември.
Добринище през септември.

dsc_0078

Пътуването е нещото, от което всички ние имаме нужда. Само дори моментът на стягането на багажа е достатъчно зарядно за следващите дни, дори месеци. И кой е казал, че за да пътуваш трябва да имаш купища пари? Няма такова нещо.

Позволявайте си “луксът” да не се задържате на едно място. Позволявайте си да пътувате, да виждате и да усещате различното. Дори и на територията на България има купища прекрасни и скрити местенца, които само вас чакат. И дори да не отседнете в най-скъпият и изискан хотел, това е от най-малко значение. Важното е какво изпитвате преди, по време и след това. Едно леко гъделичкане, все едно сте се влюбили за първи път. И това чувство се повтаря отново и отново.

About my trip.

С голям мерак реших, че е време да изпробвам тези симпатични теснолинейки. И рано потеглих с маршрут Лакатник-София-Септември-Добринище. Колко му е, кажи-речи 10 часа път с 3 влака. Признавам, не останах очарована в първият момент, нямаше туристи, нямаше хора, празно, тихо.След обстойна обиколка на всяка една уличка и пътечка, се разтопих. Не е нещо, което виждаш всеки ден. И макар отраснала в Лакатник, заобиколена от скали, това е нещо съвсем различно.

Добринище през септември са малко ученици, цепене на дърва и баби, седящи пред домовете си. Малко отворени магазини, малко отворени заведение, празен център, празни хотели. Добринище през септември се оказа място, на което можеш да си починеш, наистина. Не бях уморена, но си починах.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s