Food

Bake a cake

dsc_0114

dsc_0126

dsc_0134

Събота. Един от тези дни, в които можеш да си позволиш да спиш до късно, да не знаеш колко е часа, дали е сутрин, обед или вечер. Да изпиеш няколко чаши кафе, не за да се събудиш, а заради аромата и топлината му. Да закусваш и обядваш каквото ти падне, да се скриеш под завивките с хубава книга или пуснат филм.

Такава е моята събота. Сам-сама, с три космати животинки, домашно прясно мляко, току-що приготвено сладко от сливи и кекс. От тези, дето седиш пред фурната и чакаш да стане готов. За първи път опитвам тази рецепта и си заслужава.

Свърших сутрешните ангажименти – няколко перални, Рокси разходена, котките нахранени, котките нахранени втори път, и вече бях готова да се заема с кекса. Ето и какви продукти използвах:

  • 3 яйца
  • 1 чаена чаша захар
  • 3 чаени чаши брашно
  • половин кафена чаша олио
  • 1 чаена чаша прясно мляко
  • 5 супени лъжици какао
  • пакетче ароматна и прекрасна ванилия
  • 1 чаена лъжица бакпулвер (аз използвах сода, само това имах)
  • пудра захар ако желаете за поръсване 

Разбивате първо яйцата и захарта, добавяте другите съставки. Все стъпки, които са ви ясни. Основният момент е да разделите получената смес на две и в едната да добавите какаото. Във формата за печене изсипете първо бялата, а след това какаовата смес. Кексът се пече на 180 градуса за 40-45 минути. Все пак го поглеждайте от време на време и проверявайте с клечка.

И както повелява традицията ми като нов блогър, трябваше да направя оригинални и интересни снимки. Е, това добре, но сложих кафеварката накриво, което доведе до цяла чаша кафе излята навсякъде из кухнята. Нищо ново в моят опит като домакиня.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s