Food

Sweet bites full of love

dsc_0041

dsc_0043

dsc_0048

Отново прибързах малко с вкусовете, прилягащи на сезона. Направата на тези канелено-орехови хапки беше ако не друго, то поне забавна. Прибрах се вкъщи и бях посрещната от чуден подарък. Най-после моя собствена, великолепна, нова точилка! И какво се прави, когато получиш такъв подарък? Как какво, снимаш го за Facebook и после се залавяш за работа.

Целта на блога ми изобщо не беше с такава насоченост – храна, готвене, сладкиши и десерти. Но покрай него разбрах, че това да готвиш, е адски отпускащо. Става мазало, мивката е пълна със съдове, не винаги имаш продуктите, но всяка хапка си струва. Ще има и друго какво да четете, разбира се, просто ме оставете още малко да се порадвам на тази нова моя страст. А и осъзнах, че на храна се правят най-лесните, най-трудните и най-невероятните и запомнящи се снимки. Точно в десетката!

Така, ето и какво използвах за тези сладки, малки, канелено-орехови хапки, целувки, милувки:

  • 3 белтъка
  • чаена чаша и половина пудра захар
  • чаена лъжичка канела
  • пакетче ванилия
  • две и половина/три чаени чаши смлени орехи
  • брашно, колкото е необходимо, ако се наложи

Ето я и философията. Разбивате белтъците до пяна, както ви е учила майка ви. След това постепенно, лъжица по лъжица, добавяте пудрата захар. В една купичка отделете 5/6 супени лъжици от сместа, ще ви е необходима за намазване.

Към голямото количество белтъци+пудра захар прибавете смлените орехи, канелата и ванилията. И замесете тесто. Ето тук влезе в употреба брашното. Тестото беше лепкаво,и за да се получи добре, и да може да се разточи на 10 мм блат, ми трябваше малко брашно. След това може да ги изрежете с формички, с нож, или както направих аз – да ги направите на топчета. Нареждате ги в тава, покрита с хартия за печене, и намазвате красивите сладки с разбитите белтъци с пудра захар. Печете 15 минути на 150 градуса в предварително загрята фурна.

Горната част има вкус на целувки, та вече знаете и те как се правят. Както и аз. И си хапвам в момента, пиша рецептата, лаптопа ми е целият в трохи, но не е ли това хубавата страна на нещата?

dsc_0008

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s