Family

My magical CHRISTMAS days

Съвсем очаквано и в рамките на нормалното, ще ви разкажа за последните 2 дни, които минаха толкова бързо, че нямам търпение за следващите. Тъй като декември месец тази година се оказа доста по-ангажиран за мен и нямах тези лениви и мързеливи дни вкъщи, нямах почти никакво време да се приготвя за празника.

Подаръците ги взимах на части, не бяха записани месец по-рано в органайзера ми, но мисля, че отново се представихме добре с любимият ми Теодор. По-скоро аз, той само клатеше глава и казваше “Супер”, “Браво”, “Много е хубаво”.

dsc_0027

По-голяма част от нещата ги пазарувахме с Ема с голямата й количка, която все пак нищо не побира. Бяхме доста интересна атракция в магазините и се оказа, че и тя обича да разглежда нещицата. Разбира се, 80% от нещата под елхата бяха за нея, като накрая тя най-много хареса новите боксерки на баща си и хартията, с която бяха опаковани. Но има много нови тоалети, с които ще ви я представям в интернет пространството. С най-добрата ми приятелка продължихме любимата ни традиция – какао, филм и снимки на земята до елхата, подарихме си чаши една на друга и се прегръщахме и си говорехме как ще сготвим боба. Нейната майка, която аз обожавам, ни уши еднакви дрешки за книги и непрекъснато се грижи за колекциите ни с книги.

Бъдни вечер винаги е бил най-семейният и най-любимият ми празник. Обожавам да готвя, да подреждам масата, да я изпипвам до съвършенство. Този празник за всички бе по-различен. И с Теодор решихме за нас също да бъде такъв. И си бяхме само двамата. Тъй като напоследък ангажиментите ни позволяват да се виждаме само вечер за Лека нощ, това беше идеалната вечер. Романтична, непринудена, включваща коледни филми, куче и котка и хапване.

dsc_0061

dsc_0037

dsc_0033

Коледното утро включваше бързо кафе, бързо подреждане на подаръците и обиколка на другите ни домове. Първо посетихме Ема, облечена като Баба Коледа, Снежанка и мартеничка. Чудесия. Настана един голям, приятен хаос, включващ хартия, панделки, картички и брокат навсякъде. Племенницата ми се отегчи бързо от тази суматоха и заспа почти веднага, а ние хапнахме коледен обяд. Как да не я обожава човек?!

dsc_0072

dsc_0040

dsc_0009

15672930_1551813684833785_8091032557779074195_n

Следваща спирка -Своге. Отново прекрасни подаръци, точно такива, които винаги съм смятала, че са най-прекрасният дар. Изпипани и старателни опаковки и толкова много храна, че днес пропускам тази част. Има още места, които да посетим и до края на годината ще го направим. И много хора, с които да се видим.

15741276_10202621671739044_2896384065018093288_n

Преди не знам как е било, не си спомням всички коледни празници, но в последните четири или пет години придавам доста по-голяма важност на тези дни. Може би, защото имам лични финанси, с които да направя празника по-хубав, но може би не. Изобщо дори нямат значение парите. Няма значение дали си подарил най-големият подарък или си го направил. Няма значение дори дали има подарък. Няма значение какво си получил, поне за мен. Аз се насладих на прегръдките и целувките на Теодор, на първият ни общ пасатор за вкусотийки, на всички гушканици и усмивки. На всички целувки и благодарности, на храната, на лакомствата, на ароматите и вълнението. На късметите за сватба и бебе (ХА!), на предстоящото ново начало (да, вярвам в късмета на новата година) и на всички предстоящи незабравими мигове.

Коледа мина бързо, почивните дни също, но утре пак ще се чувствам така, пак ще хапвам вкусно, пак ще целувам Теодор, пак ще прегръщам Ема и Рокси ще се радва, когато се прибера. И съм щастлива, че имам всичко това и всеки ден благодаря.

dsc_0088

Advertisements

One thought on “My magical CHRISTMAS days

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s