Food

Happiness is homemade или защо е хубаво да си готвиш вкъщи

Винаги съм усещала семейният уют благодарение на мама и може би затова така наблягам на него. Разбира се живота на всеки е забързан, хората нямат време, търпение, продукти, финанси. Ок, но когато цял живот имаш доказателство, че може да има вкусна храна вкъщи, дори и не прекалено претенциозна, може човек да е бил на работа, да е свършил всичко каквото има и пак да хапваш вкусно, така съм свикнала, така се старая и аз. И ще го предам на поколенията. Колко тежки думи.

Ето и моите ТОП причини за храна, приготвена вкъщи:

  1. Миризма, ухание, аромат, подправки, нещо във фурната …
  2. До една известна степен е по-здравословно, не винаги, но защо да не го напиша като причина.
  3. Похвалите, които получаваме!!! БРАВО, РАДЧЕ, МНОГО Е ВКУСНОООООО!
  4. Да чакаш любимият човек с любимото му ястие ♥
  5. Спестяваш, защото веднъж си купил сол, веднъж си купил брашно, веднъж си купил олио, а стигат за повече от едно ястие, а относно по-скъпите съставки – понякога вкъщи, съчетани с твоите нещица, са много по-вкусни, отколкото навън или от пластмасова кутия.
  6. Начинът на поднасяне, да си купиш нови чинии, от четирипластовите салфетки, нещо за декорация и други такива на пръв поглед безсмислени неща, правят трапезата лично местенце само за близките ти.
  7. Кухните са създадени, за да събират семействата заедно.
  8. Опознаването на храната, как не ядеш само, за да си се наял, а истински да се насладиш на всеки продукт, на процеса на приготвяне. Не превзето като по филмите, но да не се нуждаеш от сол, за да ти е вкусно. 
  9. Винаги можеш да сготвиш това, което ти се яде. Дори и да ти липсва нещо (както на мен днес масло и сложих маргарин), просто се пускаш по течението и импровизираш.
  10. Нуждата някой да ти помогне понякога е най-романтичното нещо. Както когато правя нещо, свързано с много подправки и викам Теодор, за да бръкне във всяко едно бурканче, да сложи и най-нелогичното нещо и накрая резултата да е идеален. 

Ами хора, това са моите мотиви и защо винаги ще се старая да приготвям храна. И най-важната причина е, че ОБИЧАМ да го правя. Все пак, понякога човек може и да се поотпусне и да си почине. Наслаждавайте се на храната, независимо каква, от къде и как е приготвена.

И относно днешният десерт, който приготвихме с Моника – Schneller Apfelkuchen, бърз немски сладкиш с ябълки, който стана уникален, честно. И коричката му и блата и ябълките отгоре, всичко беше идеално завършено. Та, ето я и рецептата, разбира се от Супичка, страшно лесна, бърза и неизискваща почти никакви продукти – Бърз немски сладкиш с ябълки / Schneller Apfelkuchen

Ако някой иска да му направя, само масло да ми купи!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s